یوسف آباد

یوسف‌آباد محله‌ای سرسبز و اصیل در قلب تهران قرارداد. با رشد جمعیت خانه‌های ویلایی این منطقه یکی پس از دیگری به آپارتمان تبدیل شدند؛ با وجود ساختمان‌های جدید و مدرن، همچنان به‌عنوان یکی از محله‌های قدیمی تهران شناخته می‌شود. یوسف‌آباد در منطقه ۶ شهرداری قرار دارد و به دلیل دسترسی آسان و قرارگیری در نزدیکی مرکز شهر جز بافت اداری و تجاری تهران است. خیابان‌های محله یوسف‌آباد کم‌عرض و دارای درختان سربه‌فلک‌کشیده است. در حال حاضر محله یوسف‌آباد در محدوده ترافیکی آلودگی هوا قرار دارد و جز پرترافیک‌ترین مناطق تهران است. از خیابان‌های اصلی و معروف این محله می‌توان به خیابان اسدآبادی، مستوفی، جهان‌آرا، میدان کلانتری، میدان فرهنگ، میدان سلماس، چهل‌ستون، بیستون و مهرام (مدبر) و فتحی شقاقی اشاره کرد.

یوسف آباد

تاریخچه

بنیان‌گذار محله یوسف‌آباد، میرزا یوسف خان آشتیانی ملقب به مستوفی‌الممالک صدراعظم ناصرالدین‌شاه قاجار است. یوسف‌آباد پیش از آنکه مستوفی‌الممالک آن را خریداری کند، روستایی بر روی یکی از بلندی‌های شمال تهران بوده است. به دلیل تلاش‌های مستوفی‌الممالک در آبادانی این منطقه آن را یوسف‌آباد نام نهادند.
یوسف‌آباد دارای باغ و درختان فراوان بوده است و همچنین شامل چند قنات بزرگ که کار آبرسانی به باغ و روستا را انجام می‌دادند.
در دورهٔ قاجار، اراضی یوسف‌آباد در ایران، به مالکیت یک بانک استقراضی روسیه در آمد. اما با سقوط نظام تزاری در روسیه، دولت اتحاد شوروی تمامی دارایی‌های این بانک را به دولت ایران واگذار کرد. ابتدا نام این بانک «بانک ایران» بود، سپس در مدتی به بانک فلاحتی تغییر نام داد و در نهایت به بانک کشاورزی معروف شد. در یک‌سال پایانی پادشاهی رضاشاه، وزارت دارایی زمین‌های یوسف‌آباد را از بانک ایران خرید. به دلیل کم‌درآمد بودن زمین‌ها دولت آن‌ها را به کارمندهای خود واگذار کرد. با آنکه قطعه‌بندی زمین‌ها به بیشتر ۳۰۰۰ قطعه رسیده بود؛ ولی به دلیل آشفتگی ساخت‌وسازی در آن انجام نشد. تا اینکه در سال ۱۳۳۱ به دستور دکتر مصدق خیابان‌کشی‌ها و جدول‌سازی‌های لازم در آن صورت گرفت و یوسف‌آباد به محله‌ای زیبا و مسکونی تبدیل شد.

دسترسی ها

یوسف‌آباد به دلیل قرارگیری در مرکز تهران دارای دسترسی بسیار آسانی است. از جهات مختلف به بزرگراه‌ها دسترسی دارد.
- از سمت غرب به بزرگراه کردستان
- از شرق این محله به خیابان ولیعصر
- از سمت شمال به بزرگراه شهید همت
- از سمت جنوب به خیابان دکتر فاطمی
از لحاظ دسترسی به حمل‌ونقل عمومی به ایستگاه مترو جهاد و خطوط اتوبوس‌های تندرو در خیابان ولیعصر دسترسی دارد.

مراکز تجاری

خیابان اسدآبادی از ابتدای دوراهی یوسف‌آباد تا انتهای خیابان دارای مغازه‌های متعددی است. از مهم‌ترین و معروف‌ترین مراکز خرید این منطقه:
- مجتمع تجاری رز
- پاساژ هنر
- پاساژ فرهنگ
بازار جهان‌آرا و بازار سیاوش از جمله میادین میوه و تره‌بار منطقه هستند.

مراکز درمانی

- بیمارستان هاجر
- بیمارستان محب کوثر

مراکز فرهنگی و هنری

- آسیاب آبی کهن یوسف‌آباد
- مدرسه ناشنوایان باغچه‌بان
- کنیسه یهودیان
- فرهنگسرای شفق

مراکز گردشگری و تفریحی

- سینما گلریز
- مجموعه ورزشي نادر
- مجموعه ورزشي كارن
- مجموعه ورزشي شهيد جهان‌آرا
- مجموعه ورزشی باغچه‌بان

رستوران ها

از معروف‌ترین رستوران‌های این منطقه:
- رستوران نایب
- رستوران ایتالیایی مورانو
- برگر ذغالی پارک
- رستوران حافظ
- رستوران میخوش

پارک ها و بوستان ها

از پارک‌های معروف منطقه:
- پارک قزل‌قلعه
- پارک شفق
- پارک یاسمن
- پارک پرستو
- بوستان باغچه‌بان